Sånn søker du

Søk på nett

Når du har funnet det forbrukslånet du ønsker å godta har du allerede gått igjennom noen av de stegene som vi ønsker å ta opp med deg i dag. Nå skal vi ta en titt på hva som er fornuftig for deg å vite når du skal ta opp et forbrukslån. Dette er stegene du bør ta og i den rekkefølgen du bør ta de for å være sikker på at du får den nødvendige informasjonen som du trenger slik at det ikke skal bli så mye styr når du først stør der.

Når du tenker på å søke på forbrukslån er det første du må gjøre å søke. Du må faktisk søke for å vite hvilken rente som du kan få. Det er veldig rart og et underlig system at du ikke kan få muligheten til noe som helst før du faktisk har søkt og før du faktisk står der med fristelsen i hånden. Det krever mye selvdisiplin.

Bruk lånekalkulator

Når du så har søkt på internett vil du begynne å få var tilbake. Søker du hos en bank så får du et svar. Søker du hos en låneformidler kan du få svar fra alle formidleren jobber for. Det betyr at du fort kan få så mange svar at du virkelig er i en god posisjon til å velge hvor mange lån du skal se nøye på og hvordan du skal velge det lånet som passer deg best.

Når du skal velge det lånet du gjerne vil ta kan det være smart å ta frem en lånekalkulator slik at du kan finne ut kostnaden av lånet du ser på med litt høyre rente, litt lavere rente og litt kortere nedbetalingstid. Alle vet at jo raskere du betaler ned et lån jo billigere blir det for deg. På denne måten kan du hindre deg selv i å ta på deg et lån som ikke er noe spesielt bra for deg. Det er jo akkurat det som er viktig her, lån som passer deg.

BankID

Når du har akseptert et lån så må du identifisere deg. Blir lånet for dyrt bør du ikke godta lånet og heller tenke på hva som er et godt alternativ til å låne penger? Det kan jo være forskjellige ting som foreldre og venner. Er det mye penger det er snakk om er det ikke så lett å ta med seg foreldre og venner på den reisen. Da kan det være bedre og heller godta lånet med sin BankID.

Dokumentasjon

Det siste du vanligvis må gjøre når du godtar lånet er å sende inn dokumentasjon på at det er riktig det du får av penger. Det krever at du vet hva du tjener og hvordan du skal dokumentere det. Ta frem din selvangivelse og send inn din lønnsslipp. Da har du plutselig nok med dokumentasjon og du er klar til å motta pengene.