Forbrukslån

Det er en skog av banker som tilbyr forbrukslån på internett. Det er nesten umulig å vite hvilken bank som bør velges. Det virker som alle og enhver enten tilbyr lån for banker eller en reell bank selv. Forbrukslån er lån uten sikkerhet, eller også kalt usikrede lån. Dette ordet forbruk vet jeg ikke hvor kommer fra, men det har blitt slengt på i oppstarten av dette låneproduktet. Forbrukslån høres litt rart ut. Det oppfordrer til at vi burde bruke pengene på forbruk mens forbrukslån er så mye mer enn det. Lånet burde egentlig bli kalt fleksilån eller usikrede lån. På denne måten kan man få lett mer assosiasjoner rundt bruksområde. De fleste bruker jo pengene på refinansiering eller andre smarte ting. Det beste man kan gjøre med et usikret lån er å få ned kosten på sine andre lån.

Rente

Rente er noe alle lån har, med unntak av de lånene man får hos mor og far. Nå spørs det kanskje hva slags foreldre man har. Noen foreldre kan kanskje legge på litt rente på penger de låner ut for å passe på at de ikke svir av alt hvis de ikke betaler tilbake. Rente på usikrede lån kan bli ganske høye. Med et raskt søk på internett ser man renter lavt på 6 tallet. Dette er fantastiske renter og en drømme situasjon hvis man klarer å få dette til. Den høyeste renten på markedet er nesten 53%. Det er jo galskap. Thon privat finans tilbyr denne sjokkerende renten. Det snakkes om at det burde settes et tak på renten slik at folk ikke tar seg slike friheter og selger lån med så dyr rente. Det er bra da det kommer ikke noe godt ut av å selge slik rente. Kun veldig desperate personer vil si ja til noe slikt. Da går det fort galt.

Maksimumsbeløp

Lån gis daglig. Det rare med forbrukslån er at alle banker opererer så å si med det samme faste beløpet. Det er veldig snodig. Alle sier at 500.000 kroner er nok. Det kan være fordi det er en optimal grense hvor bankene lettere kan drive inn disse pengene om det skulle være behov for det gjennom folks lønninger eller annet. Det er ikke så lett å se for seg bedre måter å komme frem til dette tallet på.

Hvordan velge rett bank?

Det evige spørsmålet vi høres når vi snakker med folk om lån er hvor folk skal gå for å få det beste lånet de kan få. Slike spørsmål er veldig vanskelige å svare på. Vi vil jo alle ha den laveste renten og størst beløp. Kanskje ikke alle ønsker størst beløp, men lavest rente er ganske viktig. Bruk en tilbyder av flere forbrukslån er vårt forslag. Det finnes veldig gode aktører på markedet som passer på at du får all den informasjonen de kan gi deg om hvilke banker som tilbyr deg best vilkår.