Etableringsgebyr

Når du tar opp ditt første, andre eller så å si hvert eneste lån kommer det ekstra kostnader på et billig forbrukslån som du tar opp. Ingen av oss ønsker ekstra kostnader. Kostnader er et onde som man bare må ta hånd om. Det er en kjedelig sak som vi ikke får gjort så mye med. Du kan alltids prøve å prute på kostnadene, og noen ganger fungerer dette også, så du må ikke slutte å spørre bare fordi noen ikke vil at du skal få et ja eller et nei.

Etableringsgebyr er et slik irriterende gebyr. Du må betale penger til banken for at banken skal gi deg et lån. Det høres ganske rart ut, og er også veldig irriterende. Banken gir deg penger som du må betale på. Banken tjener også penger på at du betaler på dette lånet. Du må samtidig også betale for mye annet til banken, så hvorfor skal du også betale dette? Det er et spørsmål vi alle kan stille oss. Grunnen til dette er fordi banken kan da si at deres nominelle rente er lavere enn det den ville vært hvis de hadde fjernet gebyrene. Gebyr er inntekt, og banken er de flinkeste til å vite hvor mye de kan tjene på utlån.

Termingebyr eller betalingsgebyr

Banken tar også gebyr for at du skal betale de penger hver eneste måned. Det kalles termingebyr eller betalingsgebyr. Det er jo litt artig at banken skal ha betalt for at du betaler. Det høres jo veldig rart ut. Men, sånn har verden blitt. Nå betaler vi penger for å få lov til å betale tilbake på lånet. Veldig rart. Det burde jo vært forbudt.