Home / Opera / Biletter og rabatter

 

Som bankansatt jobber jeg med forskjellige former for rabatter hver eneste dag. Min jobb består i å både utvikle og selge kredittkort og låneprodukter og jeg vet hvilke fordeler man kan oppnå ved å knytte sin økonomi til èn spesiell institusjon og ikke spre den utover mange.

Å kjøpe enkeltbiletter ved et teater eller operahus i dag er den dyreste varianten, selv om de aller fleste operahus i Europa tilbyr student og honnørrabatter. Er dere en liten gjeng fra klubben eller arbeidsplassen kan dere ofte også få grupperabatt. Mange arbeidsplasser har egne avtaler med teatre og operahus som gir de ansatte gode priser på biletter, dette er en glimrende løsning spør du meg. Selv er jeg teater- og operakontakt i min bank og jeg har klart å få mange flere interessert i disse kunstformene, spesielt fordi våre avtaler med teatrene gir oss virkelig gunstige rabatter.

Alle moderne kunstinstitusjoner har oversiktelige og gode nettsider hvor du selvfølgelig kan bruke kredittkortet ditt til å kjøpe biletter og velge ut dine egne plasser i salen og undersøker du disse nettsidene godt vil du finne at rabattordningene ofte er mange og velsydde.

Blir du frelst av operaen er et abbonement en lur idè, men avtalen er som regel at du også må se forestillinger som du kanskje i utgangspunktet ikke hadde vært så interessert i. Dette bør du faktisk se på som en fordel. Et stort operahus setter sjeldent opp dårlige saker, selv om de også setter opp mer ukjente saker. Ofte får du deg faktisk en positiv overaskele når du ser en forestilling du aldri har hørt om, av en komponist du aldri har hørt om. En ny verden åpner seg for deg og økt glede av kunst kommer ofte som direkte resultat av økt kunnskap. Spesielt samtidskomponister er verdt en kveld i operaen!